Rugbrød-hurtigt
60+ min

Rugbrød-hurtigt

Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er!
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugbrød-hurtigt

Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er!

10 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 3 dl kogende vand
  • 200 g knækkede rugkerner (ca. 3 dl)
  • 1 flaske porter eller mørkt hvidtøl (33 cl)
  • 100 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 2 spsk groft salt
  • 1 kg rugmel
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)

Pensling

  • smeltet smør

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over rugkernerne og lad dem trække ca. 1 time. Lun øllet (lillefingervarmt) og hæld det i en røreskål. Rør gæren ud heri. Tilsæt rugkerner og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Fordel dejen i 2 smurte franskbrødsforme a 1½ liter og lad brødene efterhæve ca. 50 min. Pensl med smør og rids brødene. Bag dem nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 22060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 190,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 7 %
Print