Rugbrød-hurtigt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er!

Ingredienser

10 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 3 dl kogende vand
  • 200 g knækkede rugkerner (ca. 3 dl)
  • 1 flaske porter eller mørkt hvidtøl (33 cl)
  • 100 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 2 spsk groft salt
  • 1 kg rugmel
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)

Pensling

  • smeltet smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld kogende vand over rugkernerne og lad dem trække ca. 1 time. Lun øllet (lillefingervarmt) og hæld det i en røreskål. Rør gæren ud heri. Tilsæt rugkerner og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Fordel dejen i 2 smurte franskbrødsforme a 1½ liter og lad brødene efterhæve ca. 50 min. Pensl med smør og rids brødene. Bag dem nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 190,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 7 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: