Rugbrød-hurtigt - Opskrifter - Arla

Rugbrød-hurtigt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er!

Ingredienser

10 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 3 dl kogende vand
  • 200 g knækkede rugkerner (ca. 3 dl)
  • 1 flaske porter eller mørkt hvidtøl (33 cl)
  • 100 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 2 spsk groft salt
  • 1 kg rugmel
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)

Pensling

  • smeltet smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld kogende vand over rugkernerne og lad dem trække ca. 1 time. Lun øllet (lillefingervarmt) og hæld det i en røreskål. Rør gæren ud heri. Tilsæt rugkerner og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Fordel dejen i 2 smurte franskbrødsforme a 1½ liter og lad brødene efterhæve ca. 50 min. Pensl med smør og rids brødene. Bag dem nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 190,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: