Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

45 min
Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker.

Ingredienser

200 g Mørkt rugbrød
75 g Hasselnøddekerner
25 g Smør
3 spsk Chiafrø
2 spsk Mørk muscovadosukker
10 Kardemommekapsler - frøene heraf, knuste
100 g All bran (ca. 3 dl)

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet i mindre stykker og kør det til groft smuldr i en foodprocessor sammen med hasselnødderne. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og læg smørret i mindre bunker på toppen sammen med chiafrø, sukker og kardemomme. Bag myslien midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn - til det er gyldent og sprødt - rør af og til. Tag pladen ud af ovnen og hæld branflakes herpå. Lad blandingen køle helt af og vend det godt sammen.

Tip

  • I stedet for kardemommekapsler - kan du bruge ½ tsk stødt kardemomme eller kanel. Myslien smager dejligt sammen med tørrede abrikoser. Myslien kan holde sig i en uges tid, i en lukket emballage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6643 kJ / 1588 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1435 kJ / 343 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 11 g
Protein: 10,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 48,2 % 40,7 g
Fedt: 41,5 % 16,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rugbrodsmysli-med-kardemomme-og-chiafro/