Honningristet havre til yoghurt

Honningristet havre til yoghurt

15 min
Honningristet havre er et dejligt sprødt drys som er nemt at lave og skønt at have på lager. Nyd en gang hjemmelavet havreknas til yndlingsyoghurten - eller brug den i koldskål eller sammen med frugt og creme til en hurtig trifli.

Sådan gør du

Honningristet havre
  • Lad smør og honning smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt havregryn og skru ned til svag varme.
  • Rist havregrynene under omrøring i ca. 6 min. eller til de er gyldne.
  • Hæld havregrynene i en skål og lad dem køle af.
  • Kom yoghurten i skåle og fordel bærrerne herpå. Drys med honningristet havre og server straks.
Mere inspiration

Lyst til grød til morgenmad?

Velbekomme!
Tip

Brug honningristet havre på koldskål eller i stedet for makroner i en hurtig trifli.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3413 kJ / 816 kcal

Næringsindhold pr. 100g

356 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22 % 4,6 g
Kulhydrat: 56,1 % 11,7 g
Fedt: 21,9 % 2,1 g

Ingredienser

Honningristet havre
Smør
10 g
Flydende honning
1 spsk
Havregryn (ca. 2 dl)
80 g
Arla® ØKO yoghurt naturel 0,5%
6 dl
Friske bær, fx hindbær og blåbær
250 g