Speltgrød med skovbær og skyr

Speltgrød med skovbær og skyr

30 min
Speltgrød smager dejligt og ligger godt i maven. Her en opskrift med både speltkerner og speltflager, som giver en god konsistens. De hele speltkorn giver grøden bid, men har du travlt, kan grøden sagtens koges udelukkende på flager. Tilbehøret er lidt utraditionelt - men de mørke bær, den iskolde skyr og rå lakrids går bare virkelig godt sammen med den lune grød. Prøv speltgrød til morgenmad - eller portionsanrettet i små skåle til en festlig brunch.
https://www.arla.dk/opskrifter/speltgrod-med-skovbar-og-skyr/

Sådan gør du

Skovbærkompot
  • Kom bær, vand og sukker i en lille gryde.
  • Kog blandingen i ca. 3 min. ved jævn varme indtil bærrene begynder at koge lidt ud. Tag kompotten af varmen.
Speltgrød
  • Kom mælk og speltkerner i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Tilsæt speltflager og salt og kog i yderligere 5 min. under omrøring. Smag til.
  • Sluk for varmen og lad grøden trække i 5 min.
  • Anret grøden i små skåle og fordel bærkompot, skyr, mandler og lakridspulver på toppen.

Speltgrøden kan naturligvis serveres med frisk frugt og/eller nødder og rosiner. Eller du kan vælge den helt enkle løsning med kanelsukker og smørklat.

Energiindhold for hele retten:

3103 kJ / 742 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 22,4 % 5,5 g
Kulhydrat: 63,1 % 15,5 g
Fedt: 14,5 % 1,6 g
Mere inspiration

Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til disse skønne boller.

Grødboller
60+ min
Grødboller
(107)

Ingredienser

Skovbærkompot
100 g Frosne skovbær
½ spsk Vand
1 spsk Flydende honning
Speltgrød
4 dl Mælk
¾ dl Parboiled spelt (ca. 50 g)
1½ dl Speltflager (ca. 50 g)
1 Knivspids groft salt
1 dl Skyr naturel
15 g Ristede grofthakkede mandler
Lidt knust rålakrids