Speltgrød med skovbær og skyr
30 min
•
)
Speltgrød smager dejligt og ligger godt i maven. Her en opskrift med både speltkerner og speltflager, som giver en god konsistens. De hele speltkorn giver grøden bid, men har du travlt, kan grøden sagtens koges udelukkende på flager. Tilbehøret er lidt utraditionelt - men de mørke bær, den iskolde skyr og rå lakrids går bare virkelig godt sammen med den lune grød. Prøv speltgrød til morgenmad - eller portionsanrettet i små skåle til en festlig brunch.
Ingredienser
Skovbærkompot
100 g
Frosne skovbær
|
|
---|---|
½ spsk
Vand
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
Speltgrød
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
¾ dl
Parboiled spelt (ca. 50 g)
|
|
1½ dl
Speltflager (ca. 50 g)
|
|
1
Knivspids groft salt
|
1 dl
Skyr naturel
|
|
---|---|
15 g
Ristede grofthakkede mandler
|
|
Lidt knust rålakrids
|
Sådan gør du
Skovbærkompot
Speltgrød
Speltgrøden kan naturligvis serveres med frisk frugt og/eller nødder og rosiner. Eller du kan vælge den helt enkle løsning med kanelsukker og smørklat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3103 kJ / 742 kcal
Næringsindhold pr. 100g
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 22,4 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 63,1 % | 15,5 g |
Fedt: | 14,5 % | 1,6 g |
