Mysli med nødder og tørret frugt

Mysli med nødder og tørret frugt

30 min
Sprød og knasende mysli til din yndlingsyoghurt.

Sådan gør du

  • Kom hasselnøddekernerne i en lille bradepande.
  • Fordel rugflagerne på 2 plader med bagepapir og fordel honning og smørtern henover.
  • Rist hasselnødder og rugflagerne i ovnen - vend i rugflagerne undervejs.
  • Tag hasselnøddekernerne ud efter ca. 8 min. og gnid hinderne af.
  • Lad rugflagerne afkøle og bland dem med afskallede hasselnødder og tørret frugt.
  • Opbevar myslien i et glas med tætsluttende låg.
Tip
  • Server til et syrnet produkt, fx yoghurt, ymer eller tykmælk.
  • Ristning af hasselnødder: ca. 8 min ved 175° - varmluft. Ristning af rugflager: ca. 15 min. ved 175° - varmluft.
Energiindhold for hele retten:

8465 kJ / 2023 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1493 kJ / 357 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9,4 g
Protein: 8,7 % 7,6 g
Kulhydrat: 58,9 % 51,7 g
Fedt: 32,4 % 13,1 g

Ingredienser

100 g Hasselnøddekerner
250 g Rugflager (ca. 5 dl)
2 spsk Flydende honning
25 g Smør i små tern
150 g Blandede tørret frugt, fx rosiner, abrikoser og figner i strimler (ca. 2 dl)