Boghvede crunch

Boghvede crunch

60+ min
Nem opskrift på crunch. Sprøde boghvedekerner med smag af kanel. Et dejligt drys på yoghurt - til morgenmad, brunch eller nemt mellemmåltid.
https://www.arla.dk/opskrifter/boghvede-crunch/

Sådan gør du

  • Skyl boghvedekernerne og stil dem i en skål med koldt vand i ca. 3 timer.
  • Hæld vandet fra og lad boghvedekernerne dryppe af i en sigte.
  • Spred dem ud på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen ca. 15 min ved 175° - varmluft.
  • Smelt imens smørret og tilsæt honning, kanel og salt.
  • Hæld det søde kanelsmør over kernerne og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ca. 15 min ved 175° - varmluft - rør nogle gange undervejs.

Spis boghvede crunchen til fx yoghurt eller kefir med friske bær.

Energiindhold for hele retten:

7727 kJ / 1847 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1596 kJ / 382 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 8,5 % 8 g
Kulhydrat: 67,2 % 63,1 g
Fedt: 24,3 % 10,5 g
Mere inspiration

Er du mere til klassisk mysli - så er opskriften her.

Mysli
45 min
Mysli
(23)

Ingredienser

50 g Smør
400 g Hel boghvede (ca. 5 dl)
2 spsk Honning
1 tsk Stødt kanel
¼ tsk Fint salt