Boghvede crunch

3 timer 30 min
Arbejdstid: 15 min
Boghvede crunch

Nem opskrift på crunch. Sprøde boghvedekerner med smag af kanel. Et dejligt drys på yoghurt - til morgenmad, brunch eller nemt mellemmåltid.

Ingredienser

50 g Smør
400 g Hel boghvede (ca. 5 dl)
2 spsk Honning
1 tsk Stødt kanel
¼ tsk Fint salt

Sådan gør du

  • Skyl boghvedekernerne og stil dem i en skål med koldt vand i ca. 3 timer.
  • Hæld vandet fra og lad boghvedekernerne dryppe af i en sigte.
  • Spred dem ud på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen ca. 15 min ved 175° - varmluft.
  • Smelt imens smørret og tilsæt honning, kanel og salt.
  • Hæld det søde kanelsmør over kernerne og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ca. 15 min ved 175° - varmluft - rør nogle gange undervejs.

Spis boghvede crunchen til fx yoghurt eller kefir med friske bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7894 kJ / 1887 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1592 kJ / 380 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 8,4 % 7,8 g
Kulhydrat: 67,8 % 63,5 g
Fedt: 23,8 % 10,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/boghvede-crunch/