Boghvede crunch

Boghvede crunch

60+ min
Sprøde boghvedekerner med smag af kanel. En dejligt drys til fx en skål yoghurt.

Sådan gør du

  • Skyl boghvedekernerne og stil dem i en skål med koldt vand i ca. 3 timer.
  • Hæld vandet fra og lad boghvedekernerne dryppe af i en sigte. Spred dem ud på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen.
  • Smelt imens smørret og tilsæt honning, kanel og salt.
  • Hæld det søde kanelsmør over kernerne og rist dem gyldne og sprøde - rør nogen gange undervejs.
  • Tørretid: ca. 15 min ved 175° - varmluft Ristning: ca. 15 min ved 175° - varmluft
Serveringsforslag

Spis boghvede crunchen til fx yoghurt eller kefir med friske bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7727 kJ / 1847 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1596 kJ / 382 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 8,5 % 8 g
Kulhydrat: 67,2 % 63,1 g
Fedt: 24,3 % 10,5 g

Ingredienser

Smør
50 g
Hel boghvede (ca. 5 dl)
400 g
Honning
2 spsk
Stødt kanel
1 tsk
Fint salt
¼ tsk