Grov boghvedegrød med tomatsalsa
30 min
•
En spændende kombination til en grøddag: Fyldig, grov boghvedegrød serveret med sursød tomatsalsa. Boghvedegrøden indeholder ud over boghvede også andre kornsorter og hytteost, så der skulle være en chance for at blive ordentlig mæt. I tomatsalsaen er der bl.a. også gulerødder, granatæblekerner og ingefær. Endelig bliver grøden toppet med blandede, salte nødder og mandler. Så vi bevæger os både i det salte og det søde køkken....håber I kan lide kombinationen.
Ingredienser
Tomatsalsa
250 g
Cocktailtomater i små tern
|
|
---|---|
3
Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
|
|
100 g
Granatæblekerner
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Boghvedegrød
300 g
5-kornsflager (ca. 5½ dl)
|
|
---|---|
150 g
Hel boghvede (ca. 2 dl)
|
|
1½ liter
Vand
|
|
1½ tsk
Vaniljepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Hytteost
|
100 g
Grofthakkede blandede, saltede mandler og nødder
|
---|
Tilbehør
Flydende honning
|
---|
Sådan gør du
Tomatsalsa
Boghvedegrød
Ved serveringen
Det smager dejligt med et glas iskoldt mælk til boghvedegrøden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10163 kJ / 2429 kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 16,7 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 56,1 % | 11,6 g |
Fedt: | 27,2 % | 2,6 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.