Grov boghvedegrød med tomatsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

En spændende kombination: En fyldig boghvedegrød serveret med sursød tomatsalsa. Selv på en grøddag er der en chance for at blive ordentlig mæt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsalsa

  • 250 g cocktailtomater i små tern
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
  • 100 g granatæblekerner
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt

Boghvedegrød

  • 100 g grofthakkede blandede, saltede mandler og nødder

Tilbehør

  • flydende honning

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatsalsa

Vend alle ingredienserne sammen og smag salsaen til. Hæld den i en sigte inden serveringen.

Boghvedegrød

Bring femkornsflager, boghvede og vand i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt vaniljepulver og salt og kog grøden, stadig under omrøring, ved jævn til svag varme i ca. 2 min. Vend hytteost i og smag til.

Fordel den varme grød i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel salsaen på grøden og drys med mandler og nødder. Server med honning, så I selv kan komme lidt på efter smag.

Tip

Det smager dejligt med et glas iskoldt mælk til boghvedegrøden.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag