Grov boghvedegrød med tomatsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

En spændende kombination: En fyldig boghvedegrød serveret med sursød tomatsalsa. Selv på en grøddag er der en chance for at blive ordentlig mæt.

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsalsa

  • 250 g cocktailtomater i små tern
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
  • 100 g granatæblekerner
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt

Boghvedegrød

  • 100 g grofthakkede blandede, saltede mandler og nødder

Tilbehør

  • flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatsalsa

Vend alle ingredienserne sammen og smag salsaen til. Hæld den i en sigte inden serveringen.

Boghvedegrød

Bring femkornsflager, boghvede og vand i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt vaniljepulver og salt og kog grøden, stadig under omrøring, ved jævn til svag varme i ca. 2 min. Vend hytteost i og smag til.

Fordel den varme grød i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel salsaen på grøden og drys med mandler og nødder. Server med honning, så I selv kan komme lidt på efter smag.

Tip

Det smager dejligt med et glas iskoldt mælk til boghvedegrøden.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: