Rugbrødssandwich med spejlæg
15 min

Rugbrødssandwich med spejlæg

Her er redningen, når maden skal på bordet i en fart og samtidig være sund og mættende.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugbrødssandwich med spejlæg

Her er redningen, når maden skal på bordet i en fart og samtidig være sund og mættende.

Antal portioner
  • 2 dl kogende vand
  • 100 g soltørrede tomater i strimler
  • 8 skiver fuldkornsrugbrød
  • 25 g smør
  • 4 æg
  • 1½ liter grov blandet salat, med fx hvidkål, gulerod og icebergsalat
  • 1 salatløg i halve, tynde ringe
  • 4 spsk kapers uden lage
  • 125 g roastbeef i tynde skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • groft salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • tomatketchup
  • engelsk sauce

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca. 2 min. Lad tomaterne dryppe af i en sigte. Læg rugbrødsskiverne på en bageplade og grill dem øverst i ovnen. Vend brødskiverne efter ca. 5 min. og grill dem færdige. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg æggene ved jævn varme i ca. 5 min. - spejlæggene kan evt. vendes og steges ca. 1 min. på den anden side. Læg 4 af de ristede rugbrødskiver på tallerkener og fordel de soltørrede tomater, halvdelen af salaten, løg, kapers, roastbeef, salt og peber. Læg resten af salaten og brødskiverne ovenpå og til sidst spejlæggene. Server straks.

Tip

Den grove blandede salat kan købes færdig. Men man kan også lave den selv af 100 g icebergsalat i tynde strimler, 100 g fintsnittet hvidkål og 100 g groftrevet gulerod.

Grill

Ca. 7 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %
Print