Rullekebab
&format=webp)
Har du smagt en rullekebab på en shawarma bar, kunne du måske tænke dig selv at lave hjemmelavet kebab. En rullekebab består af et tyndt rundt brød, som man bruger til at pakke det lækre fyld med kebab ind i. Typisk en yoghurtdressing, grøntsager og spicy kød (kylling eller som her oksekebab) eller falafler. Kebab'en er krydret med nogle af de skønne smage, vi kender fra Mellemøsten - hvidløg, chili, spidskommen og mynte. Rullekebab er en herlig spise for hele familien.
Ingredienser
Yoghurtdressing
3 dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Løgsalat
3
Rødløg i tynde strimler (ca. 250 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
4 spsk
Hakkede mynteblade
|
Krydret kød
3 tsk
Hel spidskommen
|
|
---|---|
1½ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
500 g
Wokstrimler af okseklump
|
|
2 tsk
Olivenolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Rullekebab
6
Fladbrød
|
|
---|---|
1
Hjertesalat delt i blade (ca. 125 g)
|
|
300 g
Cocktailtomater i både
|
Sådan gør du
Yoghurtdressing
Løgsalat
Krydret kød
Rullekebab
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Grilning af brødene kan evt. udelades. I stedet for selv at støde krydderierene i en morter, kan du bruge samme mængde stødte krydderier på din kebab.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12700 kJ / 3035 kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 23,5 % | 8,8 g |
Fedt: | 30,9 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 17,2 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
