Rundstykker
&format=webp)
Nybagte sprøde rundstykker vil sprede duften af et ægte bageri. Rundstykker kræver lidt arbejde i køkkenet, men de er absolut arbejdstiden værd. Dejen til disse rundstykker laves dagen før, rundstykkerne formes og koldhæver natten over - og du kan servere hjemmebagte friske rundstykker næste morgen. Vi har udviklet to versioner - skagenslapper og salt & peber stykker. To populære rundstykker hos bageren. Server nybagte sprøde rundstykker til morgenmad eller brunch.
Ingredienser
Fordej
3 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
175 g
Sigtet speltmel
|
Dej
3 dl
Lunkent vand
|
|
---|---|
15 g
Gær
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
200 g
Sigtet speltmel
|
|
50 g
Stuetempereret smør
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
Skagenslapper
2 spsk
Blå birkes
|
|
---|---|
100 g
Solsikkekerner
|
Salt & peber stykker
2 spsk
Sesamfrø
|
|
---|---|
1 spsk
Sorte sesamfrø
|
|
1½ tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Fordej - dag 1 morgen/formiddag
Dej - dag 1 eftermiddag/aften
Skagenslapper
Salt & peber stykker
Bagning - dag 2 morgen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lade dig inspirere af de forskellige toppinger/drys du finder hos bageren - eller forsøge dig frem med de flager, gryn, mel, korn og krydderier, du bedst kan lide.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1018 kJ / 243 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 4,1 g |
Protein: | 7 g |
Fedt: | 8 g |
Kulhydrat: | 35,5 g |
