Rustik spaghetti bolognese

Bedømmelse

(23 vurderinger)

45 min

Nem og hurtig spaghetti bolognese med dejlig krydret smag. Hvis du elsker pasta med kødsovs, så prøv denne pastaret!

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 200 g tørret fuldkornsspaghetti - koges (gem ca. 1 dl pastavand)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Rør kødet godt med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen. Form til ca. 12 små kødboller og lad dem hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Lad halvdelen af olien blive varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt sauce, gulerødder og basilikum. Bring saucen i kog og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.

Lad imens resten af olien blive varmt i panden og steg kødbollerne i ca. 10 min. - vend dem af og til.

Ved serveringen

Kom kødbollerne i saucen, tilsæt evt. den ene dl pastavand hvis konsistensen er for tyk. Pynt med basilikum og server med den nykogte spaghetti.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: