Rysteribs

30 min
Arbejdstid: 10 min
Rysteribs

Rysteribs er perfekt tilbehør til sommerens kager og desserter. De friske ribs vendes med sukker og trækker i ca. ½ time - og de er klar som topping på yoghurt/skyr eller som dekorativ pynt på sommerens kager eller desserter. Rysteribs er også lækkert også som tilbehør til sommerens aftensmad, hvor de kan serveres som et syrligt/sødt tilbehør. Lav rysteribs når de er i sæson i juli og august - både de røde og hvide ribs.

Ingredienser

300 g Ribs
100 g Sukker

Sådan gør du

  • Skyl ribsene, lad dem dryppe af i en sigte og rib dem (træk bærrene af klaserne med en gaffel).
  • Kom ribs og sukker i en skål og vend det rundt, så sukkeret fordeler sig.
  • Stil ribsene på køkkenbordet i ca. ½ time - eller til sukkeret er opløst.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2417 kJ / 578 kcal

Næringsindhold pr. 100g

604 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 2,7 % 1 g
Kulhydrat: 89,5 % 31,8 g
Fedt: 7,8 % 1,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rysteribs/