Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

45 min
Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.

Ingredienser

Wasabidressing

2½ dl Fraiche
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 tsk Wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
400 g Skrubbede små kartofler i halve
700 g Blomkål i små buketter
400 g Pillede, kogte rejer
125 g Blancherede slikærter
1 spsk Ristede sesamfrø
2 dl Brøndkarse i buketter
1 Citron (usprøjtet) i både

Tilbehør

240 g Landbrød

Sådan gør du

Wasabidressing

  • Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom kartoflerne i og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra kartofler og blomkål. Dup rejerne tørre. Flæk ærterne på langs. Anret de lune kartofler og blomkålsbuketter, rejer og ærter i 4 dybe tallerkener. Hæld lidt dressing over, drys med sesamfrø og pynt med brøndkarse og citron. Server resten af wasabidressingen til salaten.

I stedet for blomkål kan du bruge broccoli eller romanescokål eller en blanding af alle 3 slags kål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7476 kJ / 1787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

195 kJ / 47 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 52,1 % 6 g
Fedt: 17,6 % 0,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-blomkal-rejer-og-wasabidressing/