Salat med blomkål, rejer og wasabidressing
45 min
•
Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.
Ingredienser
Wasabidressing
|
2½ dl
Fraiche
|
|
|---|---|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
|
2 tsk
Wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
|
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
400 g
Skrubbede små kartofler i halve
|
|
|
700 g
Blomkål i små buketter
|
|
|
400 g
Pillede, kogte rejer
|
|
|
125 g
Blancherede slikærter
|
|
|
1 spsk
Ristede sesamfrø
|
|
|
2 dl
Brøndkarse i buketter
|
|
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
Tilbehør
|
240 g
Landbrød
|
|---|
Sådan gør du
Wasabidressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for blomkål kan du bruge broccoli eller romanescokål eller en blanding af alle 3 slags kål.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
195 kJ / 47 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 0,9 g |
| Kulhydrat: | 6 g |