Salat med oksekød og bacon
1 time
•
En frisk og sprød salat, som kan anrettes i glas til buffetbordet eller som en forret.
Ingredienser
Rød dressing
|
½ liter
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
½ dl
Sød chilisauce
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1½ tsk
Fintrevet løg
|
|
|
1 tsk
Engelsk sauce
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1 kg
Hakket oksekød
|
|
|
1½ spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1½ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
|
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
16 skiver
Bacon (ca. 250 g)
|
|---|
|
2 liter
Fintstrimlet hjertesalat
|
|
|---|---|
|
1¾ liter
Babysalatblade
|
Pynt
|
Babysalatblade
|
|---|
Tilbehør
|
400 g
Groft flute
|
|---|
Sådan gør du
Rød dressing
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kødet kan steges et par timer i forvejen og stilles tildækket i køleskabet. Lun kødet i panden 2-3 min. lige inden serveringen.
Baconen kan steges og hakkes i god tid. Lun den ca. 2 min. i ovnen, evt. sammen med brødet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
707 kJ / 169 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 9,7 g |
| Fedt: | 10,6 g |
| Kulhydrat: | 8,8 g |