Salat med rød grønkål, æbler og tranebær
30 min

Rød grønkålssalat lyder nyt og spændende for mange af os. Den smukke røde grønkål, smager stort set som den grønkål, vi kender, og er mindst lige så dekorativ. Her bliver den røde grønkål serveret i en rød grønkålssalat med friske æbletern, ristede græskarkerner og en flødedressing med hytteost og tørrede tranebær. Et dejligt tilbehør til fx stegte andelår.

Ingredienser
Opskriften gælder for 4 personer
2 Æbler i små tern (ca. 500 g) | |
---|---|
2 spsk Hvid balsamicoeddike | |
1 spsk Flydende honning | |
250 g Rensede, røde grønkålsblade | |
1 dl Piskefløde | |
100 g Hytteost | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Ristede græskarkerner
10 g Smør | |
---|---|
3 spsk Græskarkerner (ca. g) | |
½ tsk Flagesalt |
Pynt
50 g Tørrede tranebær |
---|
Sådan gør du
Ristede græskarkerner
Bedømmelse
Du kan udskifte rød grønkål med almindelig grønkål, æble med pære og ristede græskarkerner med solsikkekerner eller hasselnødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3838 kJ / 917 kcal
Næringsindhold pr. 100g
359 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 11,6 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 40,9 % | 8,6 g |
Fedt: | 47,5 % | 4,6 g |
Relateret video
Sådan krammer du kål
Se hvordan du krammer kål, så det bliver nem og lækker at spise.