Salat med rød grønkål, æbler og tranebær

Salat med rød grønkål, æbler og tranebær

30 min
Rød grønkålssalat lyder nyt og spændende for mange af os. Den smukke røde grønkål, smager stort set som den grønkål, vi kender, og er mindst lige så dekorativ. Her bliver den røde grønkål serveret i en rød grønkålssalat med friske æbletern, ristede græskarkerner og en flødedressing med hytteost og tørrede tranebær. Et dejligt tilbehør til fx stegte andelår.
https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-rod-gronkal-abler-og-tranebar/

Sådan gør du

  • Vend æble, eddike og honning godt sammen.
  • Pluk de røde grønkålsblade i mindre stykker.
  • Pisk fløden meget let og bland den med hytteost, salt og peber.
  • Vend æbler, rød grønkål og dressing godt sammen og smag til.
Ristede græskarkerner
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og rist græskarkernerne i ca. 3 min. til de bliver let gyldne.
  • Drys med flagesalt og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Anret den røde grønkålssalat i et stort fad og drys med græskarkerner og tranebær,

Du kan udskifte rød grønkål med almindelig grønkål, æble med pære og ristede græskarkerner med solsikkekerner eller hasselnødder.

Energiindhold for hele retten:

4502 kJ / 1076 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 13,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 35,2 % 8,5 g
Fedt: 51,7 % 5,7 g
Mere inspiration

Bønnesalat med tomat er virkelig hurtig at lave - og så smager den godt.

Relateret video
Sådan krammer du kål

Ingredienser

2 Æbler i små tern (ca. 500 g)
2 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Flydende honning
250 g Rensede, røde grønkålsblade
1 dl Piskefløde
100 g Hytteost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Ristede græskarkerner
10 g Smør
3 spsk Græskarkerner (ca. g)
½ tsk Flagesalt
Pynt
50 g Tørrede tranebær