Salat med rød grønkål, æbler og tranebær
30 min
•
Rød grønkålssalat lyder nyt og spændende for mange af os. Den smukke røde grønkål, smager stort set som den grønkål, vi kender, og er mindst lige så dekorativ. Her bliver den røde grønkål serveret i en rød grønkålssalat med friske æbletern, ristede græskarkerner og en flødedressing med hytteost og tørrede tranebær. Et dejligt tilbehør til fx stegte andelår.
Ingredienser
2
Æbler i små tern (ca. 500 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
250 g
Rensede, røde grønkålsblade
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
100 g
Hytteost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Ristede græskarkerner
10 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Græskarkerner (ca. g)
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Pynt
50 g
Tørrede tranebær
|
---|
Sådan gør du
Ristede græskarkerner
Du kan udskifte rød grønkål med almindelig grønkål, æble med pære og ristede græskarkerner med solsikkekerner eller hasselnødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4502 kJ / 1076 kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 13,1 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 35,2 % | 8,5 g |
Fedt: | 51,7 % | 5,7 g |
Relateret video
Sådan krammer du kål