Salat med spicy oksekød og æbledressing
30 min
•
&format=webp)
Sødt, syrligt og stærkt - en palet af smagsindtryk.
Ingredienser
Æbledressing
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
1
Rødt æble i små tern, fx jonagored (ca. 125 g)
|
|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Eddike, fx hvid balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Vand
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Salat med spicy oksekød
250 g
Rensede grønne asparges i korte stykker, eller slikærter (ca. g)
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
20 g
Smør
|
|
400 g
Wokstrimler af okseklump
|
|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Kolde, kogte kartofler i mundrette bidder
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
1
Rødt æble i tynde både, fx jonagored (ca. 125 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Eddike, fx hvid balsamico
|
|
100 g
Rensede babysalatblade (ca. g)
|
Tilbehør
200 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Æbledressing
Salat med spicy oksekød
Sådan anretter du salat med spicy oksekød og æbledressing
Er du til rigtig spicy mad, så kan du skrue op for styrken af chilisauce i både æbledressing og marinade. Du kan udskifte kvark med fraiche, cremefraiche, skyr eller yoghurt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8183 kJ / 1956 kcal
Næringsindhold pr. 100g
329 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 29,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 49,6 % | 9,6 g |
Fedt: | 21,1 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
