Salat med spicy oksekød og æbledressing

30 min
Salat med spicy oksekød og æbledressing

Sødt, syrligt og stærkt - en palet af smagsindtryk.

Ingredienser

Æbledressing

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 Rødt æble i små tern, fx jonagored (ca. 125 g)
2 spsk Sød chilisauce
1 tsk Eddike, fx hvid balsamicoeddike
1 spsk Vand
¼ tsk Groft salt

Salat med spicy oksekød

250 g Rensede grønne asparges i korte stykker, eller slikærter (ca. g)
½ liter Vand
20 g Smør
400 g Wokstrimler af okseklump
2 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
400 g Kolde, kogte kartofler i mundrette bidder
¼ tsk Groft salt
1 Rødt æble i tynde både, fx jonagored (ca. 125 g)
1 spsk Eddike, fx hvid balsamico
100 g Rensede babysalatblade (ca. g)

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

Æbledressing

  • Vend det syrnede produkt sammen med æbletern, chilisauce, eddike, vand og salt.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Salat med spicy oksekød

  • Kom aspargesene i en gryde med kogende vand. Kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min.
  • Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun kødet i ca. 1 min.
  • Tilsæt chilisauce og salt og steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i 5-6 min. eller til væden er fordampet og chilisaucen begynder at karamellisere. Tag kødet op og hold det varmt.
  • Varm resten af smørret.
  • Tilsæt kartoflerne, varm dem igennem i ca. 2 min. og drys med salt.

Sådan anretter du salat med spicy oksekød og æbledressing

  • Vend æblebådene i eddike.
  • Læg en bund af salatblade i et fad.
  • Anret herpå lune kartofler, kød, asparges og æblebåde.
  • Server straks salaten sammen med æbledressing og brød.

Er du til rigtig spicy mad, så kan du skrue op for styrken af chilisauce i både æbledressing og marinade. Du kan udskifte kvark med fraiche, cremefraiche, skyr eller yoghurt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8183 kJ / 1956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

329 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 29,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 49,6 % 9,6 g
Fedt: 21,1 % 1,9 g
Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-spicy-oksekod-og-abledressing/