Salat med sprøde ostecroutoner, smilende æg og kapers
  • Arla
  • Opskrifter
  • Salat med sprøde ostecroutoner, smilende æg og kapers

Salat med sprøde ostecroutoner, smilende æg og kapers

45 min
Smagfuld frokostanretning med grønne bønner og frisk romainesalat.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225°.

  • Lad olien blive varm i en pande og rist mandlerne ved jævn varme i ca. 4 min. - eller til de er gyldne. Lad dem køle af i olien.
  • Kom æggene i en gryde med et par cm koldt vand. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min., pil dem og del dem i kvarte.
Sprøde ostecroutoner
  • Kom imens ost og fedtstof i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i ca. 3 min - pisk det sammen til en jævn blanding. Kom brødet i en lille bradepande. Hæld osteblandingen over og drys med salt og peber. Bag croutonerne midt i ovnen - vend af og til.
Ved servering
  • Anret salat, bønner, rødløg, kapers og ost i en stor skål. Drys med salt og peber. Fordel mandler og olivenolie over salaten og pynt med ostecroutoner og de smilende æg. Server straks.
Tip
  • Ønsker du en mere mild ret kan du undlade den smuldrede ost i salaten.
Energiindhold for hele retten:

8374 kJ / 2001 kcal

Næringsindhold pr. 100g

670 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 16,4 % 6,5 g
Kulhydrat: 19,6 % 7,7 g
Fedt: 64 % 11,6 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

2 spsk Olivenolie
50 g Smuttede mandler
4 Æg
Sprøde ostecroutoner
75 g Blåskimmelost
15 g Smør
175 g Franskbrød i grove stykker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Renset romainesalat i grove stykker
400 g Kogte grønne bønner
1 Rødløg i tynde både
3 spsk Kapers
50 g Smuldret blåskimmelost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber