Kartoffelsalat med æg og oliven
30 min
•
Kartoffelsalat med æg og oliven - en dejlig fyldig version af kartoffelsalaten. Når I spiser grønt er det med at finde de gode kilder til umami (den grundsmag som giver mundfylde og tilfredsstillelse). Kartofler er en god kilde til umami og endnu bedre når de er bagt. Kartoflerne til kartoffelsalaten er bagt på den hurtige måde, hvor de får et kort opkog inden de kommer i ovnen, så tager det ikke så lang tid.
Ingredienser
Bagte kartofler
1 kg
Skrubbede små kartofler i halve
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Salat
400 g
Dampet broccoli i buketter
|
|
---|---|
2
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
100 g
Skyllet feldsalat
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
75 g
Oliven uden sten
|
|
2
Hårdkogte æg i både
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
240 g
Grovbrød - evt. ristet
|
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.
Bagte kartofler
Kartoffelsalat med æg og oliven
I stedet for hårdkogte æg kan du servere smilende eller pocherede æg på kartoffelsalaten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10115 kJ / 2418 kcal
Næringsindhold pr. 100g
313 kJ / 75 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 17,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 50 % | 9,2 g |
Fedt: | 32,7 % | 2,8 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.