Kartoffelsalat med æg og oliven

Kartoffelsalat med æg og oliven

30 min
Kartoffelsalat med æg og oliven - en dejlig fyldig version af kartoffelsalaten. Når I spiser grønt er det med at finde de gode kilder til umami (den grundsmag som giver mundfylde og tilfredsstillelse). Kartofler er en god kilde til umami og endnu bedre når de er bagt. Kartoflerne til kartoffelsalaten er bagt på den hurtige måde, hvor de får et kort opkog inden de kommer i ovnen, så tager det ikke så lang tid.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagte kartofler
  • Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt olie og vend godt rundt.
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.
Kartoffelsalat med æg og oliven
  • Læg de lune bagte kartofler i et fad sammen med broccoli, løg og feldsalat.
  • Fordel ostetern, oliven og æg på salaten.
  • Dryp med olie, drys med peber og server straks.

I stedet for hårdkogte æg kan du servere smilende eller pocherede æg på kartoffelsalaten.

Energiindhold for hele retten:

10014 kJ / 2393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

310 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 17,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 50,7 % 9,2 g
Fedt: 31,8 % 2,7 g
Mere inspiration

Du kan servere grønne deller til kartoffelsalaten.

Plantefars
30 min
Plantefars
(30)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Bagte kartofler
1 kg Skrubbede små kartofler i halve
1 liter Vand
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Salat
400 g Dampet broccoli i buketter
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
100 g Skyllet feldsalat
200 g Salatost i tern
75 g Grønne oliven uden sten
2 Hårdkogte æg i både
½ spsk Olivenolie
Friskkværnet peber
Tilbehør
240 g Grovbrød - evt. ristet