Tacos af spidskål

Tacos af spidskål

35 min
Tacos af spidskål er en smuk og indbydende ret. Normalt bruger man tortillas til tacos, men vi har valgt at lave dem i spidskålsblade. Det giver en lidt lettere ret og på den måde får du masser af de sunde grøntsager og ikke mindst dejlig sprød kål. Tacos af spidskål er gode til aftensmad, men du kan også pakke dem til madpakken. Så er det en god idé at komme det forskellige fyld i bokse, så du ikke har det i hele tasken.
https://www.arla.dk/opskrifter/tacos-af-spidskal/

Sådan gør du

Rug
  • Kog perlerugen eller quinoaen efter anvisningen på emballagen.
Saltsyltede rødløg
  • Kom løgene i en skål og knug dem med saltet. Lad dem trække i ca. 5 min.
  • Skyl løgene godt i koldt vand og bland dem derefter med limesaft.
Tomatdressing
  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen og smag til.
Stegt laks
  • Læg laksestykket i en varm, tør pande, på skindsiden. Steg laksen ved kraftig varme i ca. 1 min.
  • Vend den og steg, stadig ved kraftig varme, i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 8 min.
  • Drys med salt og løft laksen af skindet, i flager.
Tacos af spidskål
  • Læg spidskålsbladene på et stort fad. Fyld op med perlerug, tomatdressing, stegt laks og lidt saltsyltede rødløg.
  • Pynt med avocado, krydderurter og sesamfrø.
  • Server de fyldte tacos sammen med resten af de saltsyltede rødløg.

Vend avocadoskiverne med lidt eddike eller limesaft, med mindre du skærer den ud lige før serveringen. Du kan servere de fyldte tacos i tortillapandekager i stedet for kålblade.

Energiindhold for hele retten:

7529 kJ / 1799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 24,8 % 6,4 g
Kulhydrat: 40,5 % 10,4 g
Fedt: 34,7 % 4,1 g
Mere inspiration

Hvad med at prøve tacos med tigerrejer og de lidt mere traditionelle tortillaer.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Rug
160 g Perlerug eller quinoa (ca. 2 dl)
Saltsyltede rødløg
2 Rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
1 tsk Groft salt
2½ spsk Friskpresset limesaft
Tomatdressing
2½ dl Skyr naturel
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt
150 g Tomater i små tern
Stegt laks
300 g Renset laksefilet med skind
½ tsk Groft salt
Tacos af spidskål
8 blade af spidskål (ca. 325 g)
1 Moden avocado i tynde skiver (ca. 125 g)
1 dl Krydderurter, fx tallerkensmækker eller brøndkarse
1 tsk Sorte sesamfrø