Salsa verde

10 min
Salsa verde

Salsa verde er en dejlig grøn sauce med masser af krydderurter. Smager godt til nye kartofler, fisk og stegt eller grillet kød.

Ingredienser

1 Lille finthakket fed hvidløg
2 dl Grofthakkede friske krydderurter, fx purløg, persille, oregano og estragon
½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Fraiche

Sådan gør du

  • Blend med en stavblender eller i en minihakker krydderurter og hvidløg med citronsaft, sennep og salt, peber og 2 spsk af fraichen til en jævn salsa.
  • Vend salsaen sammen med resten af fraichen og smag til.
  • Stil salsa verden tildækket på køl til servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

779 kJ / 186 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 26,2 % 4,7 g
Kulhydrat: 22,5 % 4 g
Fedt: 51,3 % 4,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/salsa-verde/