Saltede kartoffelvafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Sådan kan vafler også laves! Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip - eller som kartoffeltilbehør til kødretter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 20 g gær
  • 1¼ dl mælk
  • ½ spsk sukker
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 100 g finthakket bacon
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 3 æg
  • 600 g skrællede og groftrevne bagekartofler
  • lidt revet muskatnød
  • ½ tsk havsalt, fx gourmet salt
  • friskkværnet peber

Pensling

  • 25 g smør

Hertil

  • 100 g basilikumpesto

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker og mel. Rør til dejen er lind og stil den lunt i ca. ½ time.

Rist baconen i en pande til den er sprød og tilsæt løg. Det hele sauteres til det bliver gyldent og herefter skal det køle af i ca. 5 min. Rør baconblandingen i dejen sammen med æggeblommer, kartofler, muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive med en smule salt og vend dem forsigtigt i dejen.

Bag kartoffelvaflerne i et smurt og meget varmt vaffeljern. Server dem lune med fx pesto til.

Tip

Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip eller som kartoffeltilbehør til kødretter.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: