Saltede kartoffelvafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Sådan kan vafler også laves! Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip - eller som kartoffeltilbehør til kødretter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 20 g gær
  • 1¼ dl mælk
  • ½ spsk sukker
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 100 g finthakket bacon
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 3 æg
  • 600 g skrællede og groftrevne bagekartofler
  • lidt revet muskatnød
  • ½ tsk havsalt, fx gourmet salt
  • friskkværnet peber

Pensling

  • 25 g smør

Hertil

  • 100 g basilikumpesto

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker og mel. Rør til dejen er lind og stil den lunt i ca. ½ time.

Rist baconen i en pande til den er sprød og tilsæt løg. Det hele sauteres til det bliver gyldent og herefter skal det køle af i ca. 5 min. Rør baconblandingen i dejen sammen med æggeblommer, kartofler, muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive med en smule salt og vend dem forsigtigt i dejen.

Bag kartoffelvaflerne i et smurt og meget varmt vaffeljern. Server dem lune med fx pesto til.

Tip

Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip eller som kartoffeltilbehør til kødretter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag