Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Poppede ris bliver sprøde og lækre, næsten som små popcorn.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g fintsnittet hvidkål
  • 2 porrer i meget tynde ringe (ca. 200 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dåse sorte bønner (ca. 400 g)
  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4% Økologisk hytteost 4%
  • 300 g frisk ananas i tern
  • 2 avocadoer i lange skiver
  • 150 g kogt, røget skinke i tynde strimler

Vilde poppede ris

  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • ½ tsk rapsolie
  • et nip fint salt

Tilbehør

  • 120 g grovbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom hvidkål og porrer i en skål og vend det godt med salt. Skyl efter ca. 10 min. grøntsagerne i koldt vand og pres dem fri for væde i en sigte. Kom grøntsagerne i et fad. Skyl de sorte bønner og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel bønner, hytteost, ananas, avocado og skinke på hvidkålen og porrerne.

Vilde poppede ris

Kom ris og olie i en tykbundet gryde. Rist risene ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - rør af og til. Læg de vilde ris på køkkenrulle og drys dem med salt. Drys risene på salaten og server.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag