Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Poppede ris bliver sprøde og lækre, næsten som små popcorn.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 125 g skyllede tørrede sorte bønner
  • 1½ liter vand - til iblødsætning
  • ¾ liter vand - til kogning
  • ¾ tsk groft salt

Vilde poppede ris

  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • ½ tsk rapsolie
  • et nip fint salt

Tilbehør

  • 120 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1 døgn.

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time og hæld vandet fra.

Kom hvidkål og porrer i en skål og vend det godt med salt. Skyl efter ca. 10 min. grøntsagerne i koldt vand, pres dem fri for væde i en sigte og kom dem i et fad. Fordel bønner, hytteost, ananas, avocado og skinke herpå.

Vilde poppede ris

Kom ris og fedtstof i en tykbundet gryde. Rist risene ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - rør af og til. Læg de vilde ris på køkkenrulle og drys dem med salt. Drys risene på salaten.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: