Saltet hvidkål med vilde poppede ris
60+ min

Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Poppede ris bliver sprøde og lækre, næsten som små popcorn.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Poppede ris bliver sprøde og lækre, næsten som små popcorn.

Antal portioner

Dagen før

  • 125 g skyllede tørrede sorte bønner
  • 1½ liter vand - til iblødsætning
  • ¾ liter vand - til kogning
  • ¾ tsk groft salt

Vilde poppede ris

  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • ½ tsk rapsolie
  • et nip fint salt

Tilbehør

  • 120 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1 døgn.

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time og hæld vandet fra.

Kom hvidkål og porrer i en skål og vend det godt med salt. Skyl efter ca. 10 min. grøntsagerne i koldt vand, pres dem fri for væde i en sigte og kom dem i et fad. Fordel bønner, hytteost, ananas, avocado og skinke herpå.

Vilde poppede ris

Kom ris og fedtstof i en tykbundet gryde. Rist risene ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - rør af og til. Læg de vilde ris på køkkenrulle og drys dem med salt. Drys risene på salaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %
Print