Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Poppede ris bliver sprøde og lækre, næsten som små popcorn.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 125 g skyllede tørrede sorte bønner
  • 1½ liter vand - til iblødsætning
  • ¾ liter vand - til kogning
  • ¾ tsk groft salt

Vilde poppede ris

  • 100 g vilde ris (ca. 2 dl)
  • ½ tsk rapsolie
  • et nip fint salt

Tilbehør

  • 120 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1 døgn.

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time og hæld vandet fra.

Kom hvidkål og porrer i en skål og vend det godt med salt. Skyl efter ca. 10 min. grøntsagerne i koldt vand, pres dem fri for væde i en sigte og kom dem i et fad. Fordel bønner, hytteost, ananas, avocado og skinke herpå.

Vilde poppede ris

Kom ris og fedtstof i en tykbundet gryde. Rist risene ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ca. 2 min. ved jævn varme - rør af og til. Læg de vilde ris på køkkenrulle og drys dem med salt. Drys risene på salaten.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: