Saltkogte kartofler med mojo rojosauce

30 min
Saltkogte kartofler med mojo rojosauce

Småt, godt og salt fra Canarie-øerne.

Ingredienser

Mojo rojosauce

1 Æggeblomme
1 tsk Sød fransk sennep
1 dl Rapsolie
1 Lille knust fed hvidløg
1 nip groft salt
1 spsk Hakket frisk timian
1 tsk Mild paprika
1 Nip cayennepeber
12 Små kartofler med skræl
½ liter Vand
½ dl Groft salt (ca. dl)

Sådan gør du

Mojo rojosauce

  • Rør æggeblomme og sennep godt sammen. Pisk fedtstoffet i en en fin stråle. Tilsæt hvidløg, salt, timian, paprika og cayennepeber og smag til.
  • Skrub kartoflerne godt. Bring vand og salt i kog. Tilsæt kartoflerne og kog dem 12-13 min. - til de er knap møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Server de salte kartofler sammen med mojo rojosaucen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5877 kJ / 1405 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,5 % 1,1 g
Kulhydrat: 35,2 % 8,8 g
Fedt: 60,3 % 6,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/saltkogte-kartofler-med-mojo-rojosauce/