Sandwich med guacamole og grøntsager

Sandwich med guacamole og grøntsager

30 min
En saftig og knasende sandwich med guacamole og sprøde grøntsager. Sandwichen er hurtig og nem at tilberede, den er fuld af smag og så er den vegetarisk. Du kan også bruge sandwich med guacamole og grøntsager på picnic eller i madpakken. Så er det en god idé at pakke guacamole, grøntsager og brød ned hver for sig, og først samle sandwichen når den skal spises.

Sådan gør du

Guacamole
  • Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene.
  • Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med fraiche, citronsaft, salt og peber.
  • Blend med en stavblender til blandingen er helt glat. Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Sandwich
  • Rist brødet og gnid det let med hvidløg.
  • Læg salatblade på halvdelen af brødskiverne.
  • Fordel guacamole og tomat-, agurk- og løgskiver på salatbladene.
  • Drys med kapers, salt og peber og server med de sidste skiver brød på toppen.

Brødet kan ristes på en brødrister eller i ovnen - ca. 4 min. ved 250°. Sandwichene kan også serveres som tilbehør til fx en hakkebøf eller stegt lammeculotte. Drop brødskiven på toppen, hvis du serverer sandwichen som tilbehør.

Energiindhold for hele retten:

8387 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 12,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 13,9 g
Fedt: 32,4 % 3,8 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Guacamole
2 Avocadoer
1½ dl Fraiche
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sandwich
8 skiver Grovbrød, fx speltbrød
1 Pillet fed hvidløg
1 liter Blade af romainesalat
400 g Cocktailtomater i skiver
1 Slank agurk i skrå skiver (ca. 300 g)
2 Rødløg i tynde skiver
5 spsk Kapers - uden lage
½ tsk Havsalt
Groftkværnet peber