Sandwich med guacamole og grøntsager
30 min

Sandwich med guacamole og grøntsager

En sommerlig sandwich med guacamole og sprøde grøntsager.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sandwich med guacamole og grøntsager

En sommerlig sandwich med guacamole og sprøde grøntsager.

Antal portioner

Guacamole

  • 8 skiver grovbrød, fx speltbrød
  • 1 pillet fed hvidløg
  • 1 liter blade af romainesalat
  • 400 g cocktailtomater i skiver
  • 1 slank agurk i skrå skiver
  • 2 rødløg i tynde skiver
  • 5 spsk kapers - uden lage
  • ½ tsk havsalt
  • groftkværnet peber

Fremgangsmåde:

Guacamole

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med fraiche, citronsaft, salt og peber. Blend med en stavblender til blandingen er helt glat. Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rist brødet og gnid det let med hvidløg. Læg salatbladene på brødet. Fordel guacamolen og en blanding af tomat-, agurk- og løgskiver på alle brødskiverne. Drys med kapers, salt og peber og server.

Tips

Brødet kan ristes på en brødrister eller i ovnen - ca. 4 min. ved 250°.

Sandwichene kan også serveres som tilbehør til fx en hakkebøf eller stegt lammeculotte. Beregn 6 sandwiches, hvis de er tilbehør til 4.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %
Print