Sandwich med kalkun og tranebær

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

En "Thanksgiving" middag lavet til en sandwich!

Ingredienser

Antal portioner

Tranebærkompot

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 grofthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 200 g friske eller frosne tranebær
  • 1 dl tranebærsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Flødeostecreme med peberfrugt og urter

  • 100 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 25 g rød peberfrugt i små tern
  • 25 g grønne peberfrugter i små tern
  • 1 dl grofthakkede friske krydderurter, fx oregano og persille
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ¼ tsk groft salt
  • evt. vand
  • 1 focacciabrød (ca. 22 x 30 cm)
  • 200 g kalkunbryst i tynde skiver
  • 2 dl klippet brøndkarse

Sådan gør du

Sådan gør du

Tranebærkompot

Lad olien blive varm i en gryde og sauter løgene i ca. 5 min. eller til de er brune. Tilsæt tranebær, -saft og sukker og bring blandingen i kog. Tilsæt salt og peber og kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Smag til med sukker hvis tranebærkompotten er for syrlig. Stil den tildækket i køleskabet.

Flødeostecreme med peberfrugt og urter

Kom flødeost og de øvrige ingredienser i en skål og rør dem sammen. Tilsæt evt. lidt vand hvis cremen er for fast. Smag til.

Ved serveringen

Skær foccaciabrødet i 4 stykker og flæk dem. Smør bunden med flødeostecreme og undersiden af toppen med tranebærkompot (ca. 2 spsk på hver). Læg herpå kalkun, brøndkarse, tranebærkompot og afslut med toppen af brødet.

Tips

Tranebærkompotten har lang holdbarhed pga. syren i tranebærrene.

Flødeostecremen kan også køres i en foodprocessor - så bliver den mere jævn og cremet.

Du kan bage dit eget foccaciabrød - se link.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde: