Lun ostesandwich og syltet hvidkål

Lun ostesandwich og syltet hvidkål

30 min
Hvidkålen kan minde lidt om coleslaw, bare uden mayonnaisen. Den er sprød og nem at tygge og spiller godt sammen med de lune ostebrød.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Syltet hvidkål
  • Rør eddike, sukker og salt godt sammen i en stor skål. Vend hvidkål, løg og bladselleri godt rundt i eddikelagen. Lad kålen trække på køkkenbordet i mindst 10 min. Smag til og anret den syltede hvidkål i 4 skåle.
  • Del brødskiverne i halve og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødskiverne og gratiner dem øverst i ovnen. Anret kødet på de gratinerede ostebrød og drys med forårsløg og chili. Server de lune ostesandwich sammen med den syltede hvidkål.
Energiindhold for hele retten:

8410 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

535 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 16,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 52,9 % 16,7 g
Fedt: 30,3 % 4,4 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Syltet hvidkål
4 spsk Æbleeddike
4 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
300 g Fintsnittet hvidkål eller spidskål
2 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 200 g)
3 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)
6 Tykke skiver grovbrød (ca. 360 g)
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
150 g Bresaola - lufttørret okseinderlår i tynde skiver
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
2 spsk Finthakket rød chilipeber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk