Tonkatsu
30 min
•
&format=webp)
Tonkatsu er navnet på en japansk specialitet, der er en sprød paneret schnitzel, som skæres i skiver og serveres med tonkatsusauce - en sojasauce bestående af ketchup, soja, worcestershiresauce og sambal oelek. Tonkatsu serveres her med jasminris og en sprød kålsalat.
Ingredienser
Tonkatsusauce
½ dl
Tomatketchup
|
|
---|---|
2 spsk
Worcestershiresauce
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Sambal oelek
|
|
1 spsk
Sukker
|
Japansk kålsalat
1½ dl
Fraiche
|
|
---|---|
1½ spsk
Sojasauce
|
|
2 tsk
Sesamolie
|
|
½ tsk
Salt
|
|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
1
Strimlet gulerod (ca. 125 g)
|
|
1
Fintsnittet salatløg (ca. 75 g)
|
Tonkatsu
600 g
Skinkeschnitzler
|
|
---|---|
2 dl
Pankorasp
|
|
1
Æg
|
|
½ dl
Hvedemel
|
|
1 tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
40 g
Smør
|
Til servering
4 dl
Jasminris - koges (ca. 320 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Sorte sesamfrø
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Tonkatsusauce
Japansk kålsalat
Tonkatsu
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du bliver helt vild med tonkatsusaucen, så lav en større portion og prøv den til andre retter - fx kylling eller fisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15624 kJ / 3734 kcal
Næringsindhold pr. 100g
616 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 19,7 % | 7,1 g |
Fedt: | 34,1 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 46,2 % | 16,8 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
