Birchermysli
                                
                                    10 timer
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  20 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        
    Birchermysli er en skøn gammel grødvariant fra Schweiz, hvor en blanding af korn, kerner, frø og nødder lægges i blød natten over. Birchermysli spises kold, gerne med lækre toppings som fx frugt eller bær. Her får du vores opskrift på birchermysli som både er nem at lave og spise - og er klar så snart du står op.
Ingredienser
Dagen før
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Rugflager
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Æblemost
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ dl
                                                Grofthakkede hasselnøddekerner
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Kokosmel
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    3 dl
                                                Yoghurt naturel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Modne pærer i tern (ca. 150 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    4 spsk
                                                Piskefløde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Tørrede tranebær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Vaniljepulver
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Friske bær, fx brombær, blåbær, hindbær og/eller ribs
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Birchermyslien smager også dejligt med frisk frugt. Om vinteren kan det fx være æble og banan, eller appelsinfileter og tørrede abrikoser.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
594 kJ / 142 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,2 g | 
| Protein: | 3,4 g | 
| Fedt: | 8,3 g | 
| Kulhydrat: | 13,5 g |