Sigtebrød
Sigtebrød bagt med kærnemælk er en ægte klassiker. Det har en tæt krumme - en næsten svampet konsistens. Kærnemælken giver sigtebrødet en let syrlig smag, som dog opvejes af den søde honning. Alt i alt er sigtebrød på mange både smagen af barndomsminder og nostalgi. Godt til både frokostsandwich og som mellemmåltid med en god skive ost og tandsmør, eller måske noget sødt af og til.
Ingredienser
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3 dl
Vand
|
|
|
4 dl
Kærnemælk
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
2 spsk
Honning, fx lynghonning
|
|
|
1 kg
Sigtemel eller sigtet speltmel
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Prøv at tilsætte 1 tsk knuste fennikelfrø til dit sigtebrød - det er gammel tradition. Form dejen til "Sigteknolde": - form dejen til 2 kugler og bag dem på en plade med bagepapir. Drys evt. med kommen
Lad det frosne sigtebrød tø op på køkkenbordet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
918 kJ / 220 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 2,4 g |
| Kulhydrat: | 42,6 g |