Sirupslagkage

1 time 5 min
Fryseegnet
Sirupslagkage

En rigtig retro-kage, der smager af varme krydderier og hygge med mormor og farmor....den skal ungerne da også smage nu om dage.

Ingredienser

Sirupsbunde

100 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 Æg
1 dl Mørk sirup
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
2 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
2 dl Mælk

Flødeostefyld

300 g Flødeost
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset friskpresset citronsaft

Pynt:

Strimler af citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175°.

Sirupsbunde

  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Vend sirup i. Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Flødeostefyld

  • Skær flødeosten i mindre stykker og rør den sammen med flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i, bliver glasuren tynd. Del fyldet i 3 portioner. Læg kagebunde og flødeostefyld sammen lagvis. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med strimler af citronskal lige inden serveringen.

Du kan fryse bundene.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15791 kJ / 3774 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1216 kJ / 291 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 53,9 % 38,6 g
Fedt: 40,2 % 13,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sirupslagkage/