Skaldyrssalat med grape og chili
60+ min

Skaldyrssalat med grape og chili

Smuk forret der forener både surt, sødt, stærkt og bittert
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skaldyrssalat med grape og chili

Smuk forret der forener både surt, sødt, stærkt og bittert

Antal portioner

Dressing

  • ½ liter Kløver® tykmælk
  • ½ spsk hakket frisk rød chilipeber
  • ½ tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk akaciehonning
  • ½ tsk groft salt

Skaldyrssalat med grape og chili

  • 1 rød grapefrugt
  • 1 gul grapefrugt
  • ½ spsk hakket frisk rød chilipeber
  • 1 spsk hakkede friske korianderblade
  • 275 g pillede kogte tigerrejer med halevifte
  • 200 g nordsørejer i lage eller frosne, optøede

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød

Fremgangsmåde:

Dressing

Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 2 timer. Kom den afdryppede tykmælk i en skål og vend resten af ingredienserne i. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Skaldyrssalat med grape og chili

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så bådene løsnes uden at hinderne følger med. Gem saften. Vend grapefileterne og 2 spsk af grapesaften sammen med chilipeber og koriander i en skål. Lad rejerne dryppe godt af og vend dem forsigtigt sammen med grapefrugterne. Smag skaldyrssalaten til.

Ved serveringen

Pynt skaldyrssalaten med korianderblade og server dressingen i en skål ved siden af.

Tips

Skaldyrssalat med grape og chili kan stå tildækket i køleskabet ca. 2 timer inden serveringen. Fjern evt., med en lille, spids kniv, den sorte tarm fra tigerrejerne. Den afdryppede tykmælk kan erstattes med 2½ dl cremefraiche, kvark eller syrnet fløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,9 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 19 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til chili skal der serveres en vin med sødme, og til denne ret vil en halvtør hvidvin på riesling-druen være perfekt. Vælg en riesling "kabinett" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer