Skaldyrssalat med grape og chili - Opskrifter - Arla

Skaldyrssalat med grape og chili

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Smuk forret der forener både surt, sødt, stærkt og bittert

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • ½ liter Kløver® tykmælk Tykmælk
  • ½ spsk hakket frisk rød chilipeber
  • ½ tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk akaciehonning
  • ½ tsk groft salt

Skaldyrssalat med grape og chili

  • 1 rød grapefrugt
  • 1 gul grapefrugt
  • ½ spsk hakket frisk rød chilipeber
  • 1 spsk hakkede friske korianderblade
  • 275 g pillede kogte tigerrejer med halevifte
  • 200 g nordsørejer i lage eller frosne, optøede

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Sæt 2 kaffefiltre, adskilte i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 2 timer. Kom den afdryppede tykmælk i en skål og vend resten af ingredienserne i. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Skaldyrssalat med grape og chili

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så bådene løsnes uden at hinderne følger med. Gem saften. Vend grapefileterne og 2 spsk af grapesaften sammen med chilipeber og koriander i en skål. Lad rejerne dryppe godt af og vend dem forsigtigt sammen med grapefrugterne. Smag skaldyrssalaten til.

Pynt skaldyrssalaten med korianderblade og server dressingen i en skål ved siden af.

Tips

Skaldyrssalat med grape og chili kan stå tildækket i køleskabet ca. 2 timer inden serveringen. Fjern evt., med en lille, spids kniv, den sorte tarm fra tigerrejerne. Den afdryppede tykmælk kan erstattes med 2½ dl cremefraiche, kvark eller syrnet fløde.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,9 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til chili skal der serveres en vin med sødme, og til denne ret vil en halvtør hvidvin på riesling-druen være perfekt. Vælg en riesling "kabinett" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer