Skalotteløgtærte med stenbiderrogn (løgpostej)

Bedømmelse

(14 vurderinger)

45 min

En rigtig dekorativ frokostret eller forret - og så kan den laves i god tid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g skalotteløg (ca. 3 dl)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk vand
  • 1 kvist hakket frisk timian eller ½ tsk tørret
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk hvid peber
  • 300 g stenbiderrogn

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt ovnen på 150 grader. Pil og finhak løgene. Steg dem i smør på en stegepande ved svag varme. Hæld vandet ved og lad det koge i ca. 5 min. Krydr med timian. Lad løgene afkøle. Rør æg, æggeblomme, fraiche, salt og peber sammen. Bland det med løgene. Hæld blandingen i 8 smurte, ovnfaste små forme. Stil formene i en bradepande med vand. Bag i midten af ovnen i ca. 25 minutter. Lad tærterne afkøle i ca. 20 minutter. Læg tærten på en tallerken og pynt med en bolle af stenbiderrogn på toppen. Server tærten lun eller kold med fx ristet brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til denne lækre ret vil en champagne (brut) fungere perfekt, og det er jo altid festligt med bobler. Alternativt en crémant de bougogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer