Skindstegt laks og kartoffel-limefad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Lækker sprødstegt laks serveret med kartofler, kikærter og kapers.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffellimefad

  • 1 kg skrællede kartofler
  • ½ limefrugt eller ¼ citron
  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 2 spsk kapers
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ dl klippet purløg

Skindstegte/grillede laksefileter

  • 4 laksefileter (ca. 125 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffellimefad

Kartoflerne koges (ikke for længe). De skæres i skiver. Lime eller citron skæres fri for skræl og det hvide og skæres i små trekanter. Kikærterne skylles. Kikærter, kapers og olivenolie blandes sammen og lægges over kartoflerne inden servering på et fad. Pynt med purløg.

Skindstegte/grillede laksefileter

Steg de 4 stykker laksefilet på en varm grillpande i ca. 8 min. Krydr med salt og peber.

Tip

Frossen laks er OK, men frisk er ofte meget mere lækkert og smøragtigt.

Hvordan steger man laks?

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: