Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

45 min
Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

Grønkål, æble, kapers, fraiche og citron er alle ingredienser der smager rigtig godt sammen med grisekødet.

Ingredienser

Grønkålsris

5 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
250 g Skyllede grønkålsblade

Æble-sennepssauce

1½ spsk Hvedemel
3 spsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset citronsaft
4 dl Fraiche
15 g Smør
3 Finthakkede løg (ca. 200 g)
1 dl Vand
½ tsk Groft salt
2 Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
50 g Kapers - uden lage

Skinkeschnitzler

4 Skinkeschnitzler (ca. 400 g)
20 g Smør
½ tsk Groft salt
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Grønkålsris

  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Skær imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene og hak bladene. Tag gryden af varmen og hæld evt. overskydende vand fra risene. Vend den hakkede grønkål i og lad ris og kål trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Kom grønkålsrisene i en skål - lige inden serveringen.

Æble-sennepssauce

  • Pisk mel, sennep og citronsaft sammen i en skål og vend fraichen i. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min. Rør vand, salt og fraicheblanding sammen med løgene og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt æbler og kapers (gem lidt af begge dele til pynt). Varm godt igennem og smag til.

Skinkeschnitzler

  • Dup imens skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Læg schnitzlerne i et fad og drys med citronskal og salt. Server straks sammen med æble-sennepssauce og grønkålsris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12265 kJ / 2931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,6 % 5,7 g
Kulhydrat: 47,8 % 13,3 g
Fedt: 31,6 % 4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skinkeschnitzler-med-able-sennepssauce/