Dejlig, intens frugtgrød med søde, sprøde kerner og et lille skvat fløde, der giver en perfekt afrunding. Opskriften er udviklet for Arla Karolines Køkken® af Emma Martiny.
Sådan gør du
Ahornristede kerner
Rist solsikke- og græskarkerner i en pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varm og rist i yderligere ca. 1 min. Tilsæt ahornsirup og rist i endnu 1 min. Vend salt i kernerne og hæld dem ud på stykke bagepapir. Fordel de ahornristede kerner lidt, så de ikke hænger for meget sammen og lad dem køle af.
Skovbærgrød
Bring bærrene i kog i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med citronskal. Kog skovbærgrøden ved jævn varm og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt ahornsirup og smag til.
Server skovbærgrøden lun eller kold i dybe tallerkener med drys af ahornristede kerner og et lille skvat fløde.
Energiindhold for hele retten:
5328 kJ / 1273 kcal
Næringsindhold pr. 100g
706 kJ / 169 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,5 g
Protein:
6,6 %
2,7 g
Kulhydrat:
48,9 %
20,3 g
Fedt:
44,5 %
8,5 g
Ingredienser
Ahornristede kerner
25 g
Solsikkekerner
25 g
Græskarkerner
2 spsk
Ahornsirup
Et nip fint salt
Skovbærgrød
500 g
Frosne skovbær
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde