Skyr creme brulé
4 timer 5 min
•
Arbejdstid: 30 min
•

En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker.
Ingredienser
8
Æggeblommer
|
|
---|---|
100 g
Akaciehonning
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
4 dl
Skyr naturel
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
1½ spsk
Rørsukker
|
---|
Pynt
Friske hindbær eller blåbær
|
---|
Sådan gør du
Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade. I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6552 kJ / 1566 kcal
Næringsindhold pr. 100g
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 18,4 % | 9 g |
Kulhydrat: | 30,8 % | 15 g |
Fedt: | 50,8 % | 11,3 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
