Skyr creme brulé

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ spsk rørsukker

Pynt

  • friske hindbær eller blåbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør æggeblommer, honning og vaniljekorn sammen. Tilsæt skyr og fløde, og rør til blandingen er jævn. Fordel blandingen i 6 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig efterfølgende. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 125° - traditionel ovn.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade.

I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag