Skyr creme brulé
60+ min

Skyr creme brulé

En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker. Erstat størstedelen af fløde med skyr - uden at gå på kompromis med smagen!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skyr creme brulé

En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker. Erstat størstedelen af fløde med skyr - uden at gå på kompromis med smagen!

Antal portioner
  • 1½ spsk rørsukker

Pynt

  • blandede friske bær

Fremgangsmåde:

Rør æggeblommer, honning og vaniljekorn sammen. Tilsæt skyr og fløde, og rør til blandingen er jævn. Fordel blandingen i 6 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig efterfølgende. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 125° - traditionel ovn.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade. I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 50 %
Print