Skyrkoldskål med jordbær og sød ristet rug

Bedømmelse

(31 vurderinger)

15 min

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 spsk rørsukker
  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • ¼ liter Karolines Køkken® Skyr 0,2% Skyr 0,2%
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 250 g jordbær i kvarte
  • 150 g honningmelon i små tern eller kugler
  • 3 spsk friske mynteblade i tynde strimler

Rugbrødscroutoner

  • 3 skiver mørkt rugbrød i små tern (ca. 150 g)
  • 15 g smør
  • 2 spsk rørsukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk sukker, vaniljekorn og skyr sammen i en stor skål. Tilsæt kærnemælk, citronsaft, jordbær, melon og mynte (gem lidt til pynt). Smag til.

Rugbrødscroutoner

Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og sukker og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 13 %

Print

Kilde: