Små briocher
60+ min

Små briocher

Overrask med små nybagte - franske brød.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små briocher

Overrask med små nybagte - franske brød.

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • ¼ tsk groft salt
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 100 g blødt smør
  • 1½ spsk sukker
  • 2 æg

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Varm mælken til ca. 37°. Smuldr gæren i en skål og hæld mælken heri sammen med salt og 2 dl af melet. Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket i ca. ½ time. Rør smør og sukker blødt og slå det godt ind i dejen sammen med æggene. Tilsæt resten af melet og slå dejen godt sammen til en smidig dej. Del dejen i 2 stykker a ca. 600 g og ca. 100 g. Form 20 store og 20 små boller, af dejen, på et meldrysset bord. Fordel de store boller på en plade med bagepapir og sæt en lille bolle på toppen af dem. Lad briocherne hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Briocherne kan også bages i små muffinsforme.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tips

Lun briocherne inden servering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %
Print