Små ovnæggekager med porrer og bacon

45 min
Små ovnæggekager med porrer og bacon

Små søde portionsæggekager. Du kan også lave én stor æggekage.

Ingredienser

300 g Bacon i tern
2 Porrer i tynde ringe
8 Æg
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Tilbehør

200 g Blommetomater i halve

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200°.

Bacon og porrer

  • Kom baconternene i en kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme.
  • Skru op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Lad fyldet dryppe af i en sigte.

Æggekager

  • Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber.
  • Fordel baconfyldet i 8 smurte ovnfaste portionsskåle (a ca. 1½ dl).
  • Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

  • Du kan lave en stor æggekage i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Så er bagetiden ca. 20 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9446 kJ / 2258 kcal

Næringsindhold pr. 100g

666 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 20,3 % 8 g
Kulhydrat: 4,6 % 1,8 g
Fedt: 75,1 % 13,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-ovnaggekager-med-porrer-og-bacon-/