Smarte småkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(101 vurderinger)

1 timer

Fine, dekorative småkager med kulørte chokoladeknapper. Kan pyntes og nydes af hele familien.

Ingredienser

4 kager pr. person

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 275 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 275 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g små kulørte chokoladeknapper

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, kakao og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen (drysset gennem en sigte). Stil evt. dejen i køleskabet i ca. ½ time - så er den nemmere at forme.

Form dejen til ca. 35 små kugler og læg dem på plader med bagepapir. Tryk dejkuglerne flade (ca. 6 cm i diameter), fx med en gaffel. Fordel chokoladeknapperne ovenpå kagerne og bag dem næstøverst i ovnen. Kagerne er lidt bløde men bliver sprøde ved afkøling på en bagerist.

Tip

Kagerne kan gemmes i en kagedåse i 4 dage. Varm dem på en brødrister eller i ovnen, så de bliver lune og sprøde igen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Småkagerne kan nydes med flere forskellige søde vine, fx en sød marsala fra sicilien Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade