Smørbirkes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

45 min

Skønt med hjemmebagt morgenbrød til brunch, til weekenden eller til særlig forkælelse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 150 g koldt smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • ¼ liter lun mælk (lillefingervarm)
  • 100 g blødt smør

Pensling

  • æggehvide

Pynt

  • birkes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smuldr det kolde smør i melet og tilsæt salt og sukker. Rør gæren ud i den lune mælk og bland det med melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i ca. 20 min. Rul dejen ud til en aflang firkant (ca. 20 x 50 cm). Smør derefter det bløde smør på den ene lange halvdel af dejen (ca. 10 x 50 cm). Fold den anden halvdel uden smør over og buk dejen lidt ind under den smurte halvdel, så der bliver "lukket". Pensl med sammenpisket æggehvide, drys med birkes og skær ud i trekanter. Læg de 16 smørbirkes på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag