Smørbirkes - Opskrifter - Arla

Smørbirkes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Skønt med hjemmebagt morgenbrød til brunch, til weekenden eller til særlig forkælelse.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 150 g koldt smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • ¼ liter lun mælk (lillefingervarm)
  • 100 g blødt smør

Pensling

  • æggehvide

Pynt

  • birkes

Sådan gør du

Sådan gør du

Smuldr det kolde smør i melet og tilsæt salt og sukker. Rør gæren ud i den lune mælk og bland det med melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i ca. 20 min. Rul dejen ud til en aflang firkant (ca. 20 x 50 cm). Smør derefter det bløde smør på den ene lange halvdel af dejen (ca. 10 x 50 cm). Fold den anden halvdel uden smør over og buk dejen lidt ind under den smurte halvdel, så der bliver "lukket". Pensl med sammenpisket æggehvide, drys med birkes og skær ud i trekanter. Læg de 16 smørbirkes på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: