Smørbirkes

Bedømmelse

(17 vurderinger)

45 min

Nej, nej... det er ikke hverdagskost, men skønt er det altså med morgenbrød bagt af en dej tilberedt med smør!

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 150 g koldt smør
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • ¼ liter lun mælk (lillefingervarm)
  • 100 g blødt smør

Pensling

  • æggehvider

Pynt

  • birkes

Sådan gør du

Sådan gør du

Smuldr det kolde smør i melet og tilsæt salt og sukker. Rør gæren ud i den lune mælk og bland det med melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i ca. 20 min. Rul dejen ud til en aflang firkant (ca. 20 x 50 cm). Smør derefter det bløde smør på den ene lange halvdel af dejen (ca. 10 x 50 cm). Fold den anden halvdel uden smør over og buk dejen lidt ind under den smurte halvdel, så der bliver "lukket". Pensl med sammenpisket æggehvide, drys med birkes og skær ud i trekanter. Læg de 16 smørbirkes på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: