Smørrebrød med flødeost, grillet grønt og brunet smør

Smørrebrød med flødeost, grillet grønt og brunet smør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Et moderne stykke smørrebrød med grillede grøntsager og duftende brunet smør med kapers. Kan evt. serveres med røget sild.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Brunet smør

  • 50 g smør
  • 50 g finthakket skalotteløg
  • 1 spsk grofthakkede kapers
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk fintklippet purløg

Grillet grønt

  • 1 agurk
  • 1 hjertesalat
  • ¼ tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Flødeostcreme

  • 6 skiver ristet groft rugbrød
  • 6 radiser i mindre stykker

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Brunet smør

  1. Kom smørret i en lille, tykbundet gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  2. Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det er brunt uden at branke.
  3. Skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  4. Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  5. Tilsæt løg og kapers og lad det simre et par minutter.
  6. Tilsæt soja og purløg og rør det hele godt sammen. Sluk for varmen.

Grillet grønt

  1. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske (gem kernerne). Del hver halvdel i 3 stykker.
  2. Pil 6 blade af hjertesalaten.
  3. Grill agurker og salatblade på en varm grillpande - til de har grillstriber. Drys grøntsagerne med salt og peber.

Flødeostcreme

  1. Rør flødeost og agurkekernerne sammen og smag til med peber.
  2. Smør rugbrødsskiverne med flødeostecreme og fordel grillet agurk og salatbåde herpå.
  3. Top med det brunede kryddersmør og radiser - og server.

Serveringsforslag

Server evt. modnet sild eller røget fisk til retten.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5810 kJ / 1389 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 8,9 %
  • Kulhydrat: 45,7 %
  • Fedt: 45,4 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag