Smørrebrød med tomatcarpaccio og salatostgremolata

15 min
Smørrebrød med tomatcarpaccio og salatostgremolata

Lækkert vegetarisk smørrebrød, der bryder med de traditionelle af slagsen. Lad dig gerne friste, for dette smørrebrød er friskt, sprødt og lækkert på sin helt egen måde. Måske dette nye smørrebrød bliver din favorit?

  • Arla
  • Opskrifter
  • Smørrebrød med tomatcarpaccio og salatostgremolata

Ingredienser

Salatostgremolata

100 g Salatost i tern
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 dl Hakkede mandler (ca. 50 g)
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 skiver Rugbrød
100 g Hummus, fx rødbedehummus
100 g Cherrytomater i meget tynde skiver
Ærteskud
Sort flagesalt

Sådan gør du

Salatostgremolata

  • Mos salatosten let med en gaffel og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
  • Smør rugbrødsskiverne med hummus og fordel tomatskiverne herpå.
  • Kom gremolata på midten af de 4 stykker smørrebrød. Pynt med ærteskud og salt - og server.

Du kan også bruge pesto, smør, mayonnaise eller lignende i stedet for hummus.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5136 kJ / 1227 kcal

Næringsindhold pr. 100g

839 kJ / 200 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,9 g
Protein: 11,5 % 5,7 g
Kulhydrat: 40,7 % 20,1 g
Fedt: 47,8 % 10,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-tomatcarpaccio-og-salatostgremolata/