Smørrebrød med tomatcarpaccio og salatostgremolata

Smørrebrød med tomatcarpaccio og salatostgremolata

15 min
Lækkert vegetarisk smørrebrød, der bryder med de traditionelle af slagsen. Lad dig gerne friste, for dette smørrebrød er friskt, sprødt og lækkert på sin helt egen måde. Måske dette nye smørrebrød bliver din favorit?

Sådan gør du

Salatostgremolata
  • Mos salatosten let med en gaffel og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
  • Smør rugbrødsskiverne med hummus og fordel tomatskiverne herpå.
  • Kom gremolata på midten af de 4 stykker smørrebrød. Pynt med ærteskud og salt - og server.
Velbekomme!
Tip

Du kan også bruge pesto, smør, mayonnaise eller ligende istedet for hummus.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5882 kJ / 1406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

961 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,5 g
Protein: 13,7 % 7,8 g
Kulhydrat: 35,6 % 20,1 g
Fedt: 50,7 % 13,2 g

Ingredienser

Salatostgremolata
100 g
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Hakkede mandler (ca. 50 g)
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Rugbrød
4 skiver
Hummus, fx rødbedehummus
100 g
Røde og gule cherrytomater i meget tynde skiver
100 g
Ærteskud
Sort flagesalt