Smørrebrødstapas med paté og lomo af sortfodssvin
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Smørrebrød kan være frokost, aftensmad eller natmad. Et traditionelt stykke højtbelagt smørrebrød, kan udgøre et helt hovedmåltid i sig selv. Men det er også sjovt at smage mange forskellige slags, frem for at spise sig mæt i et enkelt stykke. Derfor har vi udviklet 4 små stykker smørrebrød. Vi kalder det smørrebrødstapas, og her får du stykket med paté og den spanske lomo, som er et tørret stykke filet fra en lberico-sortfodsgris. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.
Ingredienser
Smørrebrødstapas
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Andepaté
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Creme fraiche 38%
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ dl
                                                Finthakket purløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille, finthakket rødløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Agurk i meget små tern
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Friskpresset limesaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    4 skiver
                                                Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    4 skiver
                                                Lomo - tørret grisefilet
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Sky i meget små tern
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Brøndkarse
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Smørrebrødstapas
Sådan anretter du smørrebrødstapas med paté og lomo
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for lomo kan du bruge fx røget svinemørbrad.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
588 kJ / 141 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 4,1 g | 
| Protein: | 5,6 g | 
| Fedt: | 2,9 g | 
| Kulhydrat: | 22,7 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    