Smørrebrødstapas med paté og lomo af sortfodssvin
30 min
•
Smørrebrød kan være frokost, aftensmad eller natmad. Et traditionelt stykke højtbelagt smørrebrød, kan udgøre et helt hovedmåltid i sig selv. Men det er også sjovt at smage mange forskellige slags, frem for at spise sig mæt i et enkelt stykke. Derfor har vi udviklet 4 små stykker smørrebrød. Vi kalder det smørrebrødstapas, og her får du stykket med paté og den spanske lomo, som er et tørret stykke filet fra en lberico-sortfodsgris. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.
Ingredienser
Smørrebrødstapas
|
75 g
Andepaté
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Creme fraiche 38%
|
|
|
½ dl
Finthakket purløg
|
|
|
1
Lille, finthakket rødløg
|
|
|
50 g
Agurk i meget små tern
|
|
|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 skiver
Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
|
|
|---|---|
|
4 skiver
Lomo - tørret grisefilet
|
|
|
25 g
Sky i meget små tern
|
|
|
Brøndkarse
|
Sådan gør du
Smørrebrødstapas
Sådan anretter du smørrebrødstapas med paté og lomo
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for lomo kan du bruge fx røget svinemørbrad.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
588 kJ / 141 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 4,1 g |
| Protein: | 5,6 g |
| Fedt: | 2,9 g |
| Kulhydrat: | 22,7 g |