Smørstegte grøntsager

15 min
Smørstegte grøntsager

Sprøde smørstegte grøntsager, der er dejligt tilbehør til det meste. Prøv denne opskrift på smørstegte grøntsager som en nem og lækker løsning til at få lidt ekstra grønt på tallerkenen - og samtidig er opskriften brugbar til alle slags grøntsager.

Ingredienser

Smørstegte grøntsager

200 g Spidskål
200 g Broccoli
200 g Løg, fx rødløg og forårsløg
150 g Gulerødder
20 g Smør
¾ tsk Groft salt

Sådan gør du

Smørstegte grøntsager

  • Skær kål og grøntsager i mundrette og nogenlunde lige store stykker.
  • Lad smørret gyldne i en sauterpande og svits grøntsagerne ca. 1 min. ved kraftig varme og under stadig omrøring.
  • Skru ned og steg grøntsagerne ved jævn varme i yderligere 6-8 min. - rør af og til.
  • Grøntsagerne skal forblive sprøde og stadig have bid. Tilsæt salt og smag til.

Server de smørstegte grøntsager som en selvstændig middagsret sammen med løse ris, eller som tilbehør til kød- og fiskeretter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1634 kJ / 391 kcal

Næringsindhold pr. 100g

211 kJ / 51 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 14,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 43,7 % 5,4 g
Fedt: 41,4 % 2,4 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegte-grontsager/