Sød kartoffelrøsti med syltet rødbede

Sød kartoffelrøsti med syltet rødbede

60+ min
Sød kartoffelrøsti med syltede rødbeder. Denne søde kartoffelrøsti er perfekt til tapasbordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/sod-kartoffelrosti-med-syltet-rodbede/

Sådan gør du

Syltede rødbeder
  • Bland rødbeder, eddike og honning i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.
Sød kartoffelrøsti
  • Bland de revne kartofler med ost, forårsløg, æg og salt i en skål. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Lav små kartoffelrøsti af halvdelen af røstiblandingen (ca. 1 spsk. pr. stk.), og steg dem i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme - til de er gyldne. Gentag med resten af smørret og røstiblandingen.
  • Fordel røstierne på et fad og top op med lidt fraiche og syltet rødbede. Pynt med babyspinat og purløg og server straks.
Energiindhold for hele retten:

5005 kJ / 1196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,1 % 3,5 g
Kulhydrat: 34,1 % 9,9 g
Fedt: 53,8 % 7,2 g
Mere inspiration

Kartoffelrøsti bliver endnu bedre med hjemmesyltede rødbeder.

Syltede rødbeder
60+ min
Syltede rødbeder
(41)

Ingredienser

Syltede rødbeder
150 g Groftrevne rødbeder
½ dl Æbleeddike
2 spsk Honning
1 dl Kogende vand
Sød kartoffelrøsti
300 g Skrællede, groftrevede søde kartofler
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
¼ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 25 g)
1 Æg
¾ tsk Groft salt
50 g Smør
2 dl Fraiche
Pynt
Babyspinatblade
Klippet purløg