Sødt krydret grovbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brødet passer fortrinligt til et stykke ost.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 4 dl Arla A38® Ymer Ymer
  • 25 g gær
  • ½ dl rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt anis
  • 1½ tsk stødte fennikelfrø
  • ¾ dl mørk sirup
  • 200 g groft rugmel (ca. 4 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom ymer i en gryde og varm det ved svag varme og under omrøring til det er ca. 37° (lillefingervarmt). Kom det i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en lind dej - ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve i ca. ½ time. Bag rugbrødet nederst i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en brødrist.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: