Sødt krydret grovbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brødet passer fortrinligt til et stykke ost.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 4 dl Arla A38® Ymer Ymer
  • 25 g gær
  • ½ dl rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt anis
  • 1½ tsk stødte fennikelfrø
  • ¾ dl mørk sirup
  • 200 g groft rugmel (ca. 4 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom ymer i en gryde og varm det ved svag varme og under omrøring til det er ca. 37° (lillefingervarmt). Kom det i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en lind dej - ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve i ca. ½ time. Bag rugbrødet nederst i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en brødrist.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: