Sødt krydret grovbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Brødet passer fortrinligt til et stykke ost.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 4 dl Arla A38® Ymer Ymer
  • 25 g gær
  • ½ dl rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt anis
  • 1½ tsk stødte fennikelfrø
  • ¾ dl mørk sirup
  • 200 g groft rugmel (ca. 4 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom ymer i en gryde og varm det ved svag varme og under omrøring til det er ca. 37° (lillefingervarmt). Kom det i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en lind dej - ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve i ca. ½ time. Bag rugbrødet nederst i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en brødrist.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 36 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: