Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Sødt rugbrød med mandler og tranebær

60+ min
Fryseegnet
Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og øl. Lun blandingen til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Fordel dejen i en smurt brødforme (ca. 3 liter) og glat overfladen med en fugtig ske. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pensl med vand og drys med rugmel. Rids brødet og bag det midt i ovnen.
Tip
  • Lad brødet køle af på en bagerist. Gem det til næste dag, så er det nemmest at skære.
Bagetid
  • Ca. 55 min. ved 200°.
Mere inspiration

Dejligt klassisk dansk franskbrød - uhm!

Franskbrød
60+ min
Franskbrød
(66)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13032 kJ / 3115 kcal

Næringsindhold pr. 100g

786 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 8,2 g
Protein: 10,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 65,1 % 30,1 g
Fedt: 24,5 % 5,2 g

Ingredienser

Smør
25 g
Vand
3 dl
Hvidtøl (33 cl)
1
Gær
50 g
Muscovadosukker eller mørk farin
3 spsk
Groft salt
2 tsk
Hele, smuttede mandler
100 g
Tørrede tranebær
100 g
Usødet ymerdrys
200 g
Groft rugmel (fintformalet)
500 g
Pensling
Vand
Pynt
Groft rugmel