Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.

Ingredienser

32 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • 1 hvidtøl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 3 spsk muscovadosukker eller mørk farin
  • 2 tsk groft salt
  • 100 g hele, smuttede mandler
  • 100 g tørrede tranebær
  • 200 g usødet ymerdrys
  • 500 g groft rugmel (fintformalet)

Pensling

  • vand

Pynt

  • groft rugmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og øl. Lun blandingen til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Fordel dejen i en smurt brødforme (ca. 3 liter) og glat overfladen med en fugtig ske. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pensl med vand og drys med rugmel. Rids brødet og bag det midt i ovnen.

Tip

Lad brødet køle af på en bagerist. Gem det til næste dag, så er det nemmest at skære.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 90,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 1 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: