Sødt rugbrød med mandler og tranebær
60+ min

Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.

32 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • 1 hvidtøl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 3 spsk muscovadosukker eller mørk farin
  • 2 tsk groft salt
  • 100 g hele, smuttede mandler
  • 100 g tørrede tranebær
  • 200 g usødet ymerdrys
  • 500 g groft rugmel (fintformalet)

Pensling

  • vand

Pynt

  • groft rugmel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og øl. Lun blandingen til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Fordel dejen i en smurt brødforme (ca. 3 liter) og glat overfladen med en fugtig ske. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pensl med vand og drys med rugmel. Rids brødet og bag det midt i ovnen.

Tip

Lad brødet køle af på en bagerist. Gem det til næste dag, så er det nemmest at skære.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 90,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 1 %
Print