Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.

Ingredienser

32 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • 1 hvidtøl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 3 spsk muscovadosukker eller mørk farin
  • 2 tsk groft salt
  • 100 g hele, smuttede mandler
  • 100 g tørrede tranebær
  • 200 g usødet ymerdrys
  • 500 g groft rugmel (fintformalet)

Pensling

  • vand

Pynt

  • groft rugmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og øl. Lun blandingen til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Fordel dejen i en smurt brødforme (ca. 3 liter) og glat overfladen med en fugtig ske. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pensl med vand og drys med rugmel. Rids brødet og bag det midt i ovnen.

Tip

Lad brødet køle af på en bagerist. Gem det til næste dag, så er det nemmest at skære.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 90,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: