Sommerfrikassé med spidskål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Skøn frikassé med rødspætter. Særlig lækker i maj-august når danske spidskål har sæson.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 rødspættefileter eller skrubbefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1½ dl grofthakket frisk kørvel
  • 2 dl vand

Pynt

  • blå birkes
  • frisk kørvelkvist

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens rødspættefileterne og fjern eventuelle ben. Drys fisken med salt og peber. Rul fiskefileterne stramt om persille og kørvel - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over. Bring vandet i kog i en sauterpande. Læg rødspætterullerne, med sammenføjningen nedad, i vandet og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 3 min.

Bring imens ostesauce og mælk i kog i en gryde. Tilsæt spidskål, salt og peber og bring atter saucen i kog. Lad den koge ved svag varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.

Hæld frikasséen i varme dybe tallerkener eller skåle. Anret fiskerullerne ovenpå og pynt med birkes og kørvel. Spis frikasséen med ske og gaffel.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: