Sommerfrikassé med spidskål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Skøn frikassé med rødspætter. Særlig lækker i maj-august når danske spidskål har sæson.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 rødspættefileter eller skrubbefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1½ dl grofthakket frisk kørvel
  • 2 dl vand

Pynt

  • blå birkes
  • frisk kørvelkvist

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens rødspættefileterne og fjern eventuelle ben. Drys fisken med salt og peber. Rul fiskefileterne stramt om persille og kørvel - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over. Bring vandet i kog i en sauterpande. Læg rødspætterullerne, med sammenføjningen nedad, i vandet og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 3 min.

Bring imens ostesauce og mælk i kog i en gryde. Tilsæt spidskål, salt og peber og bring atter saucen i kog. Lad den koge ved svag varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.

Hæld frikasséen i varme dybe tallerkener eller skåle. Anret fiskerullerne ovenpå og pynt med birkes og kørvel. Spis frikasséen med ske og gaffel.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag